Meleg van, nagyon is. Ilyenkor mindannyian elvágyunk egy hűs tenger partjára vagy legalábbis valami árnyékos, hűvös helyre...

Jó álmodozni, de a dolgos hétköznapokon annyival is sokan beérnék, ha legalább napközben az otthonukban vagy munkából hazaérve nem "sülnének" meg.

Nézzük meg mit is tehetünk, hogy egy kicsit hűtsük magunkat:

  • Egyik lehetőség, hogy veszünk egy légkondit, s próbálunk egy jó szakembert találni - aki most rögtön hajlandó is beszerelni. Az elmúlt évek meleg nyarai miatt e készülékek iránti kereslet, s ezzel együtt az áramfogyasztás is megnőtt. Tudtad,hogy egy átlagos teljesítményű klímaberendezés havonta nagyjából 250 kWh plusz fogyasztást, azaz havi 8-10 ezer forint plusz kiadást jelent.
  • Másik lehetőség a megfelelő szigetelés, mely egy lakáskultúrában megjelent cikk szerint: egy legalább 10 cm vastag – ásványgyapot vagy üveggyapot – szigetelés révén télen 35-40%, de akár 60-65%-os megtakarítás is elérhető a falak állapotától függően, miközben nyáron, megfelelő árnyékolók alkalmazása mellett a szigetelés akár 5-7 fokkal is csökkentheti a lakások belső hőmérsékletét.

 

Folyt. köv.

Addig is arra kérlek, hogy írd meg Te is "szaunázol" az otthonodban a meleg miatt - szauna nélkül?

 Elköltöztünk! Új címünk: http://otletekepitkezoknek.hu/

 

Share/Bookmark

Szerző: hjuc  2010.07.09. 19:24 Szólj hozzá!

Címkék: blog.hu építkezés házfelújítás utólagos hőszigetelés szigeteles hasznos ötletek építkezőknek házfelujítás

A bejegyzés trackback címe:

https://hasznosotletekepitkezoknek.blog.hu/api/trackback/id/tr812141654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása