A külső munkák megkezése előtt jópár szakemberrel érdemes konzultálnunk, így a későbbiek folyamán - mikor már kész a külső szinezésünk - nem kell azon aggógnunk, hogy mely korábban elkészült munkafolyamatok sérülhetnek meg.

 

A teljesség igénye nélkül nézzük őket:

A külső fal felújítása előtt érdemes a régi nyilászárókat is kicserélni. A több évtizedes fa ablakok, ajtók sok kellemetlenséget jelenthetnek nekünk, s a magasabb fűtésszámla is megterhelheti a pénztárcánkat. Ezzel egyidőben célszerű a redőnyök - sok esetben redőnytokok cseréjét is megejteni. A régi elkorhadt redőnytokok helyére gyakran áthidaló kerül, vagy szigetelt redőnytokkal is megoldható.

A munka befejeztével érdemes az ablak körüli rész javítását is elvégezni. A kivitelezési munka általában alapvakolattal történik. Ha elég helyünk van kerülhet ide polisztirol lap is, melyet hálózni és glettelni is kell.

 

Amennyiben régi házunkat polisztirollappal kívánjuk "beborítani", érdemes megnézni, hogy a gázcsövek mellett van-e erre elegendő helyünk, ha nem érdemes ezügyben a gázszerelővel egyeztetni.

 

Nézzük még meg, hogy a külső falakon hova szeretnénk lámpát felrakni illetve, hogy hova lenne praktikus még kapcsolót tenni. A külső munkák megkezdésese előtt ezeket a munkafolyamatokat is érdemes villanyszerelővel elvégeztetnünk.

Ha úgy látjuk, hogy ereszcsatornánk nem a legjobb állapotban van, érdemes elgondolkodnunk ennek cseréjén is. Nézzük meg, hogy a lefolyók jó helyen vannak-e, esetleges helyváltoztatásukat érdemes bádogossal megbeszélnünk. Szép virágos kert esetén érdemes előrelátóan az öntözésre is gondolnunk és egy vízgyűjtő kádat beszerezni vagy a tervben ennek a terepet előkészíteni.

 

Ezen munkafolyamatok sok későbbi bosszuságtól, pluszmunkától kímélhetnek meg bennünket.

 

Kimaradt netán valami, kérlek írd meg.

 

 

 

 

Share/Bookmark

Szerző: hjuc  2010.06.01. 18:03 Szólj hozzá!

Címkék: blog.hu építkezés lakásfelújítás házfelújítás utólagos hőszigetelés külső fal felújítása hasznos ötletek építkezőknek lakásfelújítás tippek lakásfelujítás házfelujítás

A bejegyzés trackback címe:

https://hasznosotletekepitkezoknek.blog.hu/api/trackback/id/tr442048450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása