Egy régi ház esetén gyakran nem tudjuk pontosan mikor is építették vagy toldtak hozzá és milyen anyagokat is használtak, hiszen a tulajdonosok sok esetben már nem emlékeznek erre pontosan vagy nincsenek közöttünk.

 

Éppen ezért nagyon körültekintően kell eljárnunk mind a szakemberválasztás mind pedig anyagválasztás tekintetében...

Régi háznál gyakran előforduló hiba a szigetelés hiánya, melyet sok esetben a ház vizesedése, salétromosodása jelez. Azonnali megoldást igényelnek, megszüntetésük nem elodázható. Ellenkező esetben később jelentkezik a probléma mikor már a hibát kijavítottuk, esetleg már a színezést is befejeztük. Dupla költséggel - anyag és munkadíjjal - számolhatunk ebben az esetben.

A régi kalákamunka hátránya is jelentkezhet, hiszen mit jelent nekem vagy esetleg Neked egy lapát cement  - pedig ez alapján az anyag erőssége is változhat.

Láttam már olyan régi ház bontását, ahol a kivitelezőnek nagyon egyszerű feladata volt, mivel a téglákat csak el kellet emelnie egymás mellől... A bontás szempontjából Ő biztosan örült, de valljuk be ennek tulajdonosként mi sem örülnénk.

 

Fontos megnéznünk a külső falunkat is, ennek erősségét, sértetlenségét is. Hol akar esetleg lejönni a vakolat, málik-e?

A legegyszerűbb pár helyen megkopogtatni a vakolatot,s ahol lekívánkozik onnét leverni.

Ezt azért is fontos megállapítani, mert a későbbiekben, ha egy új külső hőszigetelést kap az épület, akkor ezekkel a plusz munkákkal, anyag és munkadíjakkal is számolnunk kell.

Ne hagyjuk rá a mesteremberre, hogy majd a szigeteléssel együtt megteszi, hiszen ennek az anyagnak is egyrészt meg kell száradnia, másrészt sokszor egy jóval drágább anyaggal történne az esetleges hibák kijavítása ami a mi költségeinket fogja megemelni.

Gyakran előfordul, hogy nem egyenletes a fal, néha kisebb, de akár több centis eltéréseket is találhatunk. Ebben az esetben célszerű egy alapvakolattal kijavítani, vízszintesbe hozni a falazatot.

 

 

Kérlek írd meg Nálatok hogyan történt a felújítás, milyen hibákkal, nehézségekkel szembesültél?

 Elköltöztünk! Új címünk: http://otletekepitkezoknek.hu/

 

Share/Bookmark

Szerző: hjuc  2010.05.30. 20:38 Szólj hozzá!

Címkék: blog.hu építkezés lakásfelújítás házfelújítás utólagos hőszigetelés külső fal felújítása hasznos ötletek építkezőknek lakásfelújítás tippek lakásfelujítás házfelujítás

A bejegyzés trackback címe:

https://hasznosotletekepitkezoknek.blog.hu/api/trackback/id/tr642043167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása