Ha sikerült a családnak egyezségre jutnia a lehetséges szóba jöhető árnyalatokat illetően, már fél úton járunk a "siker" felé.

 

Nos nézzük mi vár még ránk:

  • Nézzük meg a kiválasztott színt a bemutató mintadarabon - ha lehet ne csak papíron.
  • Vigyük ki a fényre, hisz egy megvilágított irodában / bemutatóteremben másként láthatjuk az általunk kiválasztott árnyalatot, mint kint a napfényben.
  • A nekünk tetsző szín másként "hat" ránk napsütésben és esős időben is - ezt ne felejtsük el.
  • Ha már előre kiválasztottuk az ablakkönyöklőket vagy a lábazatra a kőburkolatot, esetleg nagy teraszos részünk van: érdemes ezekből egy-egy mintadarabot magunkkal vinni, így láthatjuk hogyan fog az adott szín belesimulni a környezetébe.
  • A legtöbb vakolatgyártó cégnek van olyan színkártyája amihez kis épületek is tartoznak - ált. családi ház, társasház stb. -, ezeket a kiválasztott szín elé téve megnézhetjük: hogyan is nézne ez nálunk ki?
  • A számítógépen megnézett színünk is eltérhet a végleges színtől, melyet a géptől kezdve a programig sok minden befolyásolhat - egy kiindulópontnak viszont tökéletes: pl.: sárga vagy kék legyen-e az épület.
  • Az általunk kiválasztott szín a házfalon élénkebben fog hatni.
  • Járjunk nyitott szemmel, nézzünk körül környezetünkben: milyen házakat látunk, melyik szín tetszik esetleg kérdezzünk rá az adott szín pontos megnevezésére.
  • Ha még mindig bizonytalankodunk, érdemes kis tételt rendelnünk az adott színből ( ált. 5 kg ). Szakemberrel húzassuk fel otthonunk egy részére, ez kb. 1-2 négyzetméterre elegendő mennyiség. Ne feledjük, hogy "nyers" állapotban kicsit erőteljesebbek a színek, mint 1-2 nap száradás után!
  • A másik lehetőség polisztirollapra kenni a vakolatmintát, melyet házfalunkhoz téve dönthetünk annak megfelelőségéről.
  • Rendelhetünk mintadarabot is, melynek nagysága gyártócégenként változhat.

 

 

Kérlek, írd meg Te mi alapján választottál színt?

 Elköltöztünk! Új címünk: http://otletekepitkezoknek.hu/

Share/Bookmark

Szerző: hjuc  2010.06.04. 20:05 Szólj hozzá!

Címkék: blog.hu építkezés lakásfelújítás vakolat házfelújítás utólagos hőszigetelés külső fal felújítása hasznos ötletek építkezőknek lakásfelújítás tippek lakásfelujítás házfelujítás vakolatszín vödrös vakolat

A bejegyzés trackback címe:

https://hasznosotletekepitkezoknek.blog.hu/api/trackback/id/tr342057088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása